Mikrokrediti Ravno – brzo rješenje za iznenadne troškove

Ukoliko vas interesuju mikrokrediti u gradu Ravno ovdje ćete pronaći sve potrebne informacije. Da biste aplicirali za mikrokredit, do sada je bilo potrebno da priložite obimnu dokumentaciju i prođete kroz duge i komplikovane procedure u banci. Upravo zbog toga, u Bosni i Hercegovini danas se sve više ljudi okreće mikrokreditima kao brzom, jednostavnom i sigurnom rješenju. Ukoliko vas interesuje kako funkcioniše proces apliciranja i otplate mikrokredita preko online finansijskih servisa dalje u tekstu ćemo vam objasniti detaljnije informacije.

Kako biste aplicirali za mikrokredit potrebno je da uđete na web stranicu finansijskog servisa koji nudi mikrokredite i unesete svoje osnovne podatke. Ubrzo nakon toga, neko od operatera će vas pozvati kako bi potvrdio vašu aplikaciju te vas obavjestio o dokumentaciji koju treba da dostavite. Jedna od prednosti ovakvih mikrokredita jeste činjenica da potrebno dokumentaciju ne morate lično dostavljati u poslovnicu već sve neophodne dokumente možete dostaviti putem vibera ili maila.

apliciraj

Nakon što je vaša aplikacija odobrena, potrebno novac možete podignuti u najbližoj pošti ukoliko se nalazite u gradu Ravno na adresi sa poštarskim brojem 88370.

Ukoliko se nalazite u nezavidnoj finansijskoj situaciji, mikrokrediti su najbolje rješenje jer ne samo da potrebni novac dobijate u najkraćem vremenskom roku već imate mogućnost da sami birate period isplate koji odgovara vašim mjesečnim prilivima. Ovakav tip kreditiranja pokazao se kao najbolja opcija za sve iznenadne troškove. Nije bitno za šta vam je novac potreban, jer ovakvi krediti ne zahtjevaju garanciju niti dokaze gdje ćete novac potrošiti. Čitav proces je jednostavan i lak, a što je najbolje od svega možete aplicirati za kredit bilo gdje i bilo kada, iz udobnosti svoga doma ili dok sve vani sa prijateljima. Sve što vam je potrebno jeste stabilna internet konekcija telefon ili laptop kako biste započeli proces apliciranja za mikrokredit.

Rješenje za finansijske probleme

U današnje moderno doba, svakom od nas se desi da nam je hitno potreban novac. Za svakog ko se nađe u finansijskim problemima, mikrokrediti predstavljaju prvo rješenje. Na taj način dobijate priliku da potrebni novac dobijete bez potrebe da dokazujete za šta vam je potreban. Pored toga, izbjegavate neugodnu situaciju pri kojoj prijatelje ili porodicu morate zamoliti da vam budu žiranti. Mikrokrediti podrazumjevaju proces dobijanja potrebnog novca za samo 15 minuta uz minimalne uslove i dokumentaciju. Ovakav vid aplikacije i kreditiranja osmišljen je sa ciljem da svojim korisnicima omogući brz i jednostavan proces dobijanja potrebnog novca i uštede vremena.

Postoje brojni razlozi zbog kojih vam mikrokredit može biti potreban – ponekad vam je potreban novac da kupite sebi ono što želite, platite račune, uradite popravke na autu i slično. Mikrokrediti su namjenjeni svim punoljetnim osobama sa redovnim primanjima bez obzira na to za šta vam je potreban novac.

Koji su osnovni uslovi za dobijanje mikrokredita?

Kako biste aplicirali za mikrokredit Ravno potrebno je da ispunite sljedeće uslove:

 • Da ste državljanin Bosne i Hercegovine
 • Da ste punoljetni
 • Da imate redovna primanja

S obzirom da u navedenu grupu spada većina stanovništva u Bosni i Hercegovini može se reći da su mikrokrediti dostupni gotovo svom punoljetnom radno sposobnom stanovništvu. Istraživanje sprovedeno na 3219 stanovnika koji žive na teritoriji grada Ravno više od 70% ispitanika je izjavilo da se više okreće mikrokreditima nego tradicionalnim bankarskim kreditima. Više od 35% je koristilo finansijske usluge ovog servisa više od jednog puta. Statistička istraživanja agencije za bankarstvo pokazuju da je ovakav vid kreditiranja sve popularniji zbog svoje brzine, jednostavnosti i sigurnosti.

Mikrokrediti – kako aplicirati?

Aplikacija za mikrokredite veoma je jednostavna i podrazumjeva par jednostavnih koraka.

 • Uđite na web stranicu servisa za minikredite
 • Na online kalkulatoru odaberite iznos koji vam je potreban i period otplate
 • Sačekajte poziv operatera koji će vam reći koju dokumentaciju treba da dostavite
 • Sakupite potrebne dokumente i pošaljite ih mailom
 • Nakon što je vaša aplikacija odobrena, kroz samo 15 minuta dobijate potrebni novac

Za registrovane korisnike koji su ovaj servis već jednom koristili, ovaj proces je puno jednostavniji i brži. Vaši dokumenti se čuvaju u bazi i nema potrebe za njihovim ponovnim dostavljanjem. Svaki naredni proces aplikacije za mikrokredit podrazumijeva online aplikaciju, poziv opreratera koji će vas pozvati kako bi potvrdio vašu aplikaciju nakon čega možete dobiti potrebni novac.

U određenim slučajevima kada se posuđuju manji iznosi, kamata za nove korisnike iznosi 0%. Finansijski servisi koji nude mikrokredite nemaju uvid u vašu kreditnu istoriju što znači da možete aplicirati bez obzira da li ste zaduženi u drugoj banci ili kreditnoj organizaciji. Korisnički servis za mikrokredite vam je dostupan 12h u toku dana, tokom čitave nedelje. Aplicirati možete bilo kada i u bilo kojem trenutku bez obzira gdje se nalazite.

Prednosti mikrokredita

Danas se na tržištu mogu pronaći brojne mikrokreditne organizacije i servisi koji nude brzo rješenje za finansijske probleme. Osobe koje do sada nisu imale iskustva sa mikrokreditima su često zbunjene ponudom i nisu sigurne koji odabrati. Neke od prednosti mikrokredita su:

 • Sav proces se odvija online i nema potrebe da se fizički predstavljate i pojavljujete u poslovnici. Sve dokumente šaljete putem maila ili vibera čime je ovaj proces potpuno digitalizovan te potpuno nadmašuje staromodne bankarske kredite sa komplikovanom papirologijom i procedurom
 • Potrebni novac možete dobiti kroz samo 15 minuta. Ovaj proces zavisi od toga koliko brzo dostavite dokumente, ukoliko potrebne dokumente dostavite na vrijeme, potrebni novac dobijate kroz samo 15 minuta
 • Nisu vam potrebni žiranti niti garancija kredita. Jedini dokaz koji morate priložiti da ste kreditno sposobni jeste da ste zaposleni i da imate redovna primanja
 • Uslove otplate birate sami te ih usklađujete sa svojim potrebama. Imajte na umu da se kamatna stopa povećava što je duži period otplate i obrnuto.

Često postavljena pitanja

Hitno mi je potreban novac. Da li danas mogu da dobijem novac?

Odgovor je da. Možete dobiti potreban novac isti dan kada i aplicirate bez komplikovane procedure. Ukoliko aplicirate online, odgovor ćete dobiti za samo 5 minuta nakon čega dostavljate dokumentaciju i novac vam je dostupan za samo 15 minuta.

Kolika je kamata ukoliko podižem kredit prvi put?

Za manje novčane iznose, kamata iznosi 0%. To znači da iznos koji podignete jednak je iznosu koji treba da vratite. Ovo se odnosi na kredite sa manjim novčanim iznosima, čiji je period otplate obično kraći.

Kada mogu da apliciram za novi mikrokredit?

Čim isplatite već postojeći kredit, isti dan možete aplicirati za novi i dobiti novac. Ukoliko te zaduženi kod druge banke ili finansijskog servisa, u tom slučaju možete aplicirati za mikrokredit, jer mikokreditne organizacije nemaju uvid u vašu kreditnu istoriju niti zadužena sa drugim bankama ili finanskijim servisima.

Da li su moji podaci sigurni i zaštićeni?

Da. Svi podaci i dokumenti koje dostavite su zakonom zaštićeni te nema mogućnosti da budu zloupotrebljeni. Većina stanovnika je skeptična kada je u pitanju ovakav tip kreditiranja za koji se aplicira online te nema potrebe da se pojavljujete lično sa potrebnim dokumentima. Zbog tog se često okreću tradicionalnim bankarskim kreditima zbog nedovoljne informisanosti o prednostima mikrokredita koje apliciraju online. Ovakav tip kreditiranja u svijetu odavno postoji te se praktikuje kod stanovništva širokog starosnog opsega u cilju uštede vremena.

Komentiraj