Sve što niste znali o zajmovima online na jednom mjestu

zajmovi online

Zamjmovi online su prava stvar u današnje vrijeme kada je teško uskladiti želje sa finansijskim mogućnostima. Istraživanja govore o tome kako je svaki treći građanin kreditno zadužen, a sa rastom globalnog standarda i hiperprodukcije, teško je priuštiti sve ono što bi htjeli da priuštimo.

apliciraj

Upravo zbog toga su mikrokreditne organizacije ponudile brzo dostupno rješenje svim građanima kojima je potrebna finansijska pomoć, a to su zajmovi online. Zahvaljujući zajmovima online možete da iz udobnosti sopstvenog doma aplicirate za željeni novac, a on će vam biti isplaćen u najkraćem mogućem roku.

Šta su zajmovi online?

Zajmovi online su kratkoročni finansijski kapital sa rokom dospjeća najviše do 30 dana. Fenomenalan benefit zajmova online je taj što sami možete odrediti rok vraćanja od minimalno 7 do maksimalno 30 dana, kao i iznos koji želite posuditi. Zajmovi online su uobičajeno niži iznosi od nekoliko stotina konvertibilnih maraka, dok online krediti predstavljaju više kreditne iznose do nekoliko hiljada konvertibilnih maraka.

Kako funkcionišu zajmovi online?

Zajmovi online su dostupni svim građanima Bosne i Hercegovine – od aplikacije za zajam pa do isplate na vaš tekući račun može proći samo 15 minuta ukoliko ispunjavate sve navedene uslove. Evo šta trebate uraditi ukoliko želite zajmove online:

1.Pronaći mikrokreditnu organizaciju koja nudi aplikaciju putem interneta.

Mikrokreditna organizacija koja prati trendove savremenih globalnih finansijskih sistema će ponuditi aplikaciju za zajmove online na svom sajtu.

2.Izabrati željene uslove.

Kod zajmova online je odlična stvar što možete sami izabrati iznos za koji želite aplicirati od nekoliko desetica do nekoliko stotina konvertibilnih maraka, kao i rok otplate od minimalno 7 do maksimano 30 dana.

3.Poslati dokumentaciju.

Dokumentacija koja se šalje za zajmove online se takođe šalje online, stoga nije neophodno da je šaljete poštom ili da je donosite lično u poslovnicu.

4.Podići novac sa vašeg tekućeg računa.

Čim dobijete odobrenje od mirkokreditne organizacije u vidu SMS poruke ili e-maila, možete podići novac u obližnjoj pošti ili sa tekućeg računa bilo koje komercijalne banke koja posluje na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Koja dokumentacija je potrebna za zajmove online?

Ne morate brinuti o tome da li vam je potrebna obimna dokumentacija za zajmove online. Ukoliko ste zainteresovani, treba da dostavite sljedeće dokumente:

1.Pasoš ili lična karta

Svi građani Bosne i Hercegovine prilikom aplikacije na webstranici mikrokreditne organizacije treba da ukucaju JMBG, kao i broj jednog od ova dva navedena dokumenta.

2.Potvrda o prebivalištu

Ukoliko stanujete na teritoriji Bosne i Hercegovine, potrebno je da dostavite potvrdu o prebivalištu koju možete nabaviti u bilo kojem gradu ili opštini u BiH.

3.Platna lista ili ček od penzije

Da biste ostvarili zajmove online, morate biti radnik ili penzioner. Mikrokreditna organizacija provjeravajući ovaj dokument ima uvid u to da li ćete zaista biti u stanju da isplatite dug koji ste podigli, te u skladu sa tim određuje kome da plasira zajmove online.

Šta je sve potrebno za zajmove online?

Osim navedene dokumentacije, potrebno je da imate mobilni telefon i računar. S obzirom na to da mikrokreditne organizacije koriste internet kao sredstvo poslovanja, sa timom mikrokreditne organizacije ćete komunicirati putem telefona i putem elektronske pošte. Važno je naglasiti da za željeni zajam online možete aplicirati ne samo putem računara, nego i putem telefona.

Da li su zajmovi online sigurni?

U potpunosti. Mikrokreditne organizacije koje nude zajmove online u skladu sa zakonom imaju pravo da kreditiraju građanstvo. Takođe, kompletan proces aplikacije za zajam online je u skladu sa globalnom zaštitom finansijskog sektora i njegovog integrisanja na internetu, tako da ne morate da brinete o tome da li će vaši podaci biti zloupotrijebljeni. Tim mikrokreditne organizacije odlikuje visoka profesionalnost koja neće zloupotrijebiti vaše podatke koje ste ostavili u povjerenju.

Da li je za zajmove online potrebna garancija?

Nije. Za zajmove online vam nije potreban bilo kakav vid garancije kakve najčešće traže bankarske poslovnice, a to su; zalog, garancija, žirant ili sudužnik. Ne morate tražiti usluge od bilo kakvih poznanika i sami možete riješiti svoje finansijske probleme na najbezbolniji način. Zaboravite na neugodne susrete u međuvremenu dok niste vratili novac i aplicirajte za zajmove online.

Koliko dugo se čeka proces obrade zajmova online?

Ne duže od nekoliko minuta. Naime, kada aplicirate, softver će u realnom vremenu da obradi vaš zahtjev. Mikrokreditna organizacija ukoliko raspolaže sa optimalnim nivoom finansijskog kapitala može vam odobriti zajam u roku od nekoliko minuta. Čim dobijete odobrenje od tima u vidu SMS poruke, e-maila ili poziva, možete podići novac na način na koji je to mikrokreditna organizacija definisala.

Šta ako sam trenutno zadužen kod neke druge banke?

Ukoliko ste trenutno zaduženi u nekoj drugoj finansijskoj organizaciji, mikrokreditna organizacija to ne uzima u obzir. Mikrokreditne organizacije neće gledati vaša trenutna zaduženja ili kreditnu istoriju prilikom biranja zainteresovanih korisnika, procjene kreditnog boniteta i plasiranja novih zajmova. Bez obzira na vaša zaduženja u drugim institucijama, slobodno možete aplicirati za zajmove online. Ukoliko ispunjavate uslove, zajmovi će vam biti odobreni u najkraćem mogućem roku.

Da li mogu aplicirati za zajmove online više od jednom?

Naravno! Čim isplatite stari zajam online na datum na koji ste to sami odredili, možete aplicirati za novi zajam. Većina mikrokreditnih organizacija, banaka i drugih finansijskih institucija ne dozvoljava da imate više kratkoročnih pozajmica odjednom, ali za novi zajam online možete aplicirati čim isplatite stari. Ukoliko ispunjavate uslove, zajam će vam vrlo brzo biti odobren i novac ćete moći podići nakon samo nekoliko minuta.

Koji je najbolji period otplate zajmova online?

Ne postoji univerzalno pravilo za sve. Ukoliko ste zainteresovani za zajmove online, onda već sigurno znate da sami možete odrediti period otplate do maksimalno 30 dana. Identifikujte svoje mjesečne troškove, te u skladu sa tim odredite kada biste mogli isplatiti zajmove online. Najbolje bi bilo da uskladite novčane prilive i odlive, te da na taj način odredite mjesečnu ratu ili otplatu kompletnog zajma online. Budite realni i odrediti nekakav realan vremenski period u kojem to zaista možete ispuniti.

Kako da znam šta tačno plaćam prilikom otplate zajmova online?

zajmovi online dodatni troskovi

Sve mikrokreditne organizacije koje nude svoje finansijske usluge na internetu imaju kreditni kalkulator. Ovaj kreditni kalkulator transparentno prikazuje sve troškove koji se javljaju prilikom obrade zajmova online. Kreditni kalkulator prikazuje:

Kamatu

Cijenu i trošak kratkoročnog kapitala kojeg ste pozajmili online.

Naknadu

Sve finansijske transakcije zbog troškova održavanja sistema i administracije uzimaju određenu naknadu. Ona je tačno definisana i unaprijed određena, te se odbija od cjelokupnog iznosa zajma online.

Efektivnu kamatnu stopu

Ovo je nominalna godišnja kamatna stopa koja je preračunata u vremenski period koji ste sami odredili od 7 do 30 dana, u zavisnosti od toga kada ste tačno odredili da ćete vratiti zajam online.

Ukupno za otplatu

Ovo je iznos koji trebate platiti na samom završetku roka dospjeća. Kao što možete primjetiti, zajmovi online nemaju nikakvih skrivenih troškova, stoga ne morate brinuti o tome da li će se naplaćivati dodatne naknade, takse ili da li će doći do promjene kamatne stope usred perioda otplate. Sve je unaprijed određeno i definisano.

Koliko trebam čekati na odobrenje zajmova online?

Ukoliko ispunjavate sve navedene uslove koje je mikrokreditna organizacija definisala, na odobrenje ne morate čekati duže od nekoliko minuta, a novac možete podići isti dan. Zajmovi online su najbrži način do novca koji vam je potreban, a stotine hiljada zadovoljnih klijenata svjedoče u prilog tome. Zahvaljujući zajmovima online, od aplikacije pa sve do isplate na tekući račun može proći samo 15 minuta. Aplicirate iz udobnosti doma, sačekate odobrenje u vidu SMS poruke, e-maila ili poziva i jednostavno podignete novac sa tekućeg računa.

Ko može ostvariti zajmove online?

Zajmove online mogu ostvariti svi građani Bosne i Hercegovine koji su:

Starosne dobi između 18 i 70 godina.

U stalnom ili određenom radnom odnosu, kao i penzioneri.

Imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Ukoliko ispunjavate ova tri uslova (a većina građana Bosne i Hercegovine ispunjava), onda možete aplicirati za zajmove online i sačekati samo nekoliko minuta da bi vam željeni novačni iznos bio isplaćen na tekući račun.

Da li se zajmovi online mogu isplatiti prije ugovorenog roka?

Naravno! Ako ste u finansijskoj mogućnosti da isplatite zajmove online prije ugovorenog roka, to slobodno možete uraditi. Međutim, preporučujemo da prije bilo kakve uplate kontaktirate mikrokreditnu organizaciju kako biste u komunikaciji sa njima uradili sve što je potrebno. Sasvim je moguće da će vam mikrokreditna organizacija isplatiti kamatu za bonifikaciju zbog toga što ste zajam isplatili ranije, u simboličnom iznosu od nekoliko konvertibilnih maraka, s obzirom da su u pitanju izuzetno kratki rokovi vraćanja finansijskog kapitala.

Šta ako ne mogu da isplatim zajmove online na rok koji sam odredio?

Ukoliko imate poteškoće sa isplatom kompletnog dugovanja, morate kontaktirati ljubazno osoblje mikrokreditne organizacije. Oni će vam predstaviti opcije za reprogram duga i odloženo plaćanje. Važno je da budete iskreni, kako bi ljubazni radnici mogli da nađu adekvatno rješenje za vaš finansijski problem. Njihov posao je da vam pomognu, stoga ne morate brinuti o tome da li će vas neko osuđivati ukoliko niste u mogućnosti da isplatite zajmove online na prvobitno ugovoren rok.

Da li su zajmovi online i online pozajmica jedno te isto?

Zajmovi online i online pozajmica jesu jedno te isto. U pitanju su sinonimi koje mikrokreditne ogranizacije koriste, a u stvari je kratkoročni finansijski kapital sa rokom vraćanja od minimalno 7 do maksimalno 30 dana. U pitanju su novčani iznosi koji su niži, od nekoliko desetica do nekoliko stotina konvertibilnih maraka, za razliku od online kredita koji nude čak nekoliko hiljada konvertibilnih maraka. Toliko novca vam je na raspolaganju za podizanje, samo nekoliko minuta nakon aplikacije. Još neki od sinonima koje mikrokreditne organizacije koriste su: brzi zajam i zajmovi online.

Zašto su zajmovi online i pozajmice novca identični?

Dakle, u pitanju su sinonimi koje koriste mikrokreditne organizacije. U suštini, riječ je o kratkoročnom finansijskom kapitalu sa rokom vraćanjaod minimalno 7 do maksimalno 30 dana. Zajmovi online, kao i brze pozajmice, te pozajmice isti dan su dostupni putem interneta na najbrži mogući način. Za novac koji vam je potreban možete aplicirati iz udobnosti sopstvenog doma u roku od samo nekoliko minuta, u bilo koje doba dana, a softver će u realnom vremenu obraditi vaš zahtjev.

Zašto su zajmovi online dostupni putem interneta?

Zajmovi online su dostupni putem interneta zato što štede vaše dragocijeno vrijeme. Ne morate više gubiti vrijeme na dugačke procedure u bankarskim poslovnicama ili tražiti usluge od prijatelja. Za sve što vam je potrebno možete aplicirati putem mobilnog telefona ili putem računara, te svaki finansijski izazov riješiti na najbrži mogući način. Internet je unaprijedio mnoga poslovanja, pa tako i finansijski sektor.

Da li su zajmovi online u potpunosti sigurni?

Jesu. Zajmovi online su u potpunosti sa globalnim standardima zaštite potrošača na internetu, tako da ne morate da brinete o tome da li će vaši podaci biti zloupotrijebljeni. Takođe, u skladu sa zakonskom regulativom, zajmove online koje nude mikrokreditne organizacije su jedine koje imaju legalno poslovanje, stoga ne morate da brinete o sigurnosti vaših podataka. Vaše povjerenje je u pravim rukama.

Kako da prepoznam prevare u vezi sa zajmovima online?

Ukoliko sumnjate u legitimnost poslovanja nekog finansijskog servisa, evo nekoliko savjeta. Mikrokreditna organizacija se nikada neće predstavljati putem prodajnih agenata, a ponajmanje oglašavati svoje usluge u komentarima na društvenim mrežama. Ljudi koji nude novac online se predstavljaju putem lažnih profila ili lažnim identitetom, traže da se uplati avans ili naknada za transakcione troškove unaprijed, a zatim nestanu sa vašim novcem. Da biste se od toga zaštitili, birajte provjerene finansijske servise i mikrokreditne organizacije koje transparentno posluju i u skladu sa zakonom. Ne želite da uđete u dodatne probleme kao što je krađa identiteta. Osjetljivost podataka na internetu je veliko pitanje koje još uvijek čeka na adekvatne odgovore.

Kako aplicirati za zajmove online u Bosni i Hercegovini?

Ukoliko ste zainteresovani za zajmove online u Bosni i Hercegovini, sve potrebne informacije možete pronaći na ovom linku. Istraživanja agencije za statistiku BiH govore o tome kako je sve veći broj zadovoljnih korisnika zajmova online, te velika većina bi ovaj način finansiranja preporučila i drugima.

Nemojte čekati da rješenje dođe samo od sebe, i aplicirajte za željeni novac iz udobnosti svoga doma već danas. Mikrokreditne organizacije nude vam fenomenalne benefite zahvaljujući kojima možete priuštiti sve što ste ikada htjeli. Sve što je potrebno da uradite jeste da uskladite novčane prilive i odlive, i to je jedina vještina koja vam je potrebna da biste ovladali zajmovima online.