Kako ostvariti zajam online – Sve što treba da znate

zajam online

Svima je dobro poznata situacija u kojoj se dogodi nepredviđeni trošak, a do sljedeće plate je ostalo još dosta dana. Nažalost, na mnoge situacije u životu ne možemo uticati, ali zato možemo pronaći odgovarajuće rješenje. Zajam online je idealno rješenje za bilo koji finansijski problem.

apliciraj

Osnovna prednost zajma online je ta što se brzo dostupan i to svim građanima Bosne i Hercegovine. Bez obzira na situaciju u kojoj ste se našli, zajam online vam može pomoći da riješite problem na najbrži i najlakši mogući način. Ukoliko želite da uložite u renoviranje doma, kupatila, proizvode bijele tehnike, da kupite novi automobil ili vam se desio iznenadni kvar kućanskih aparata, zajam online je tu da vam pomogne da na najlakši način dođete do novca koji vam je potreban.

Ukoliko ste zainteresovani za to kako ostvariti zajam online, rajasnićemo sve vaše nedoumice i odgovoriti na najčešće postavljana pitanja.

Šta je zajam online?

Zajam online je kratkoročna pozajmica sa rokom vraćanja od 7 do maksimalno 30 dana. Zajam online nude sve savremene mikrokreditne organizacije koje koriste moderne tehnologije, a za zajam jednostavno i brzo možete aplicirati putem interneta. Zajam online će biti isplaćen samo 15 minuta nakon aplikacije, ukoliko ispunjavate navedene uslove koje je mikrokreditna organizacija odredila.

Kako funkcioniše zajam online?

S obzirom na to da su zajmovi online veoma popularni i široko dostupni, potrebno je samo nekoliko koraka da biste došli do željenog novca. Ovako funkcioniše zajam online.

1.Posjetite webstranicu mikrokreditne organizacije.

Provjerene mikrokreditne organizacije, odnosno finansijski servisi koji nude zajam online imaće jednostavnu aplikaciju koju ćete završiti za nekoliko minuta popunjavajući prazna polja.

2.Izaberete željene uslove.

Odlična prednost zajma online je ta što sami možete izabrati uslove, tako da možete izabrati iznos i rok otplate koji vam savršeno odgovara.

3.Sačekate odobrenje.

Ukoliko ispunjavate određene uslove, odobrenje za zajam online možete dobiti 15 minuta nakon aplikacije.

4.Podignete novac.

Novac možete podići odmah po odobrenju, a bićete obavješteni putem sms poruke ili telefonom od strane korisničkog servisa mikrokreditne organizacije.

Šta je sve potrebno za zajam online?

Ukoliko ste zainteresovani za zajam online, potrebno je da imate:

  • Mobilni telefon i/ili računar
  • Tekući račun u banci
  • Da ste zaposleni ili penzioner.

Ukoliko ispunjavate ove tri stavke, za zajam online možete aplicirati za samo nekoliko minuta u najkraćem mogućem roku, a biće vam odobren 15 minuta nakon aplikacije.

Koja dokumentacija je potrebna za zajam online?

Za zajam online je potrebna minimalna dokumentacija. Zaboravite na čekanje u redovima i dugačke, komplikovane procedure u bankarskim poslovnicama. Za zajam online vam je potrebno:

Lična karta ili pasoš

Potrebno je prilikom aplikacije da unesete JMBG i jedan od brojeva ova dva navedena dokumenta.

Potvrda o prebivalištu

Ukoliko ste građanin Bosne i Hercegovine, potrebno je da izvadite potvrdu o prebivalištu koju možete dobiti bilo gdje u Bosni i Hercegovini.

Platna lista ili ček od penzije

Da bi mikrokreditna organizacija imala uvid u vaše novčano stanje, te vaš kreditni bonitet i mogućnost da isplatite zajam online, potrebno je da dostavite platnu listu ili ček od penzije. Minimalna dokumentacija za brzo potrebni novac – nikada lakše uz online zajam!

Da li je zajam online siguran?

U potpunosti. Zajam online koje nude mikrokreditne organizacije putem interneta je u skladu sa standardima globalne zaštite finansijskog tržišta. Ne morate brinuti o tome da li će vaši podaci biti zloupotrijebljeni na bilo koji način. Tim mikrokreditne organizacije odlikuje visoka profesionalnost, a kompletno poslovanje je transparentno i u skladu sa zakonom. Vaši podaci su zaštićeni, a stotine hiljada zadovoljnih korisnika opravdava povjerenje koje imaju u finansijske servise i druge provjerene mikrokreditne organizacije.

Da li je za zajam online potreban žirant?

Ne. Za zajam online nije potreban žirant, garancija, hipoteka ili zalog. Ne morate tražiti usluge od rodbine, prijatelja, radnih kolega ili pozanika i sami možete riješiti svoje finansijske probleme iz udobnosti sopstvenog doma. Niko ne mora garantovati za vašu otplatu zajma online, ukoliko ispunjavate uslove koje je navela mikrokreditna organizacija.

Da li mikrokreditna organizacija uzima u obzir moja trenutna zaduženja kod druge banke?

Ne. Ukoliko ste zaduženi kod druge banke, bez obzira na to možete aplicirati za zajam online. Mikrokreditne organizacije neće pregledati vaša trenutna zaduženja ili kreditnu istoriju kod drugih finansijskih institucija. Ono što je važno naglasiti jeste da je bitno da niste krivično gonjeni zbog neplaćenih potraživanja, što se rutinski provjerava u okviru registra Centralne Banke Bosne i Hercegovine. U tom slučaju, zajam online vam neće biti odobren. Ali ukoliko niste krivično gonjeni, ali jeste kreditno zaduženi – ne morate brinuti. Možete sasvim normalno i bez problema aplicirati za zajam online.

Kada mogu aplicirati za zajam online ponovo?

Čim isplatite stari zajam online, možete aplicirati za novi. Nažalost, većina mikrokreditnih organizacija ne dozvoljava više zaduženja istovremeno, tako da ne možete aplicirati za novi zajam ukoliko niste isplatili stari. Međutim, čim isplatite stari možete aplicirati za novi, na potpuno isti način kao i prvi put. Većina zadovoljnih korisnika je koristila zajmove online više odjednom, tako da njihovo zadovoljstvo i iskustvo svjedoči u korist tome da je moguće i poželjno aplicirati za zajam online više puta.

Kako da odredim period otplate zajma online?

Nažalost, ne postoji univerzalno pravilo za sve klijente. Svačije finansijske mogućnosti su različite, samim tim ne možemo preporučiti svima jednak period otplate. Dobra stvar je što kod zajma online sami možete odrediti minimalno 7 ili maksimalno 30 dana otplate, u skladu sa onim što vam najviše odgovara. Identifikujte vaše mjesečne troškove, pa ostatak raspodjelite tako da možete da isplatite ratu zajma online.

Šta zapravo plaćam u okviru rate?

zajam online vracanje rata

Kod zajma online ne postoje skriveni troškovi. Kreditni kalkulator na webstranici mikrokreditne organizacije transparentno prikazuje sve što trebate platiti, tako da ste unaprijed obavješteni o svemu. Evo šta prikazuje kreditni kalkulator i šta plaćate u okviru rate:

1.Kamatu

Kamata kao cijena kapitala odnosno online zajma koji ćete pozajmiti.

2.Naknadu za obradu troškova

Svi administrativni procesi imaju naknadu za obradu troškova.

3.Efektivnu kamatnu stopu

Ovo je nominalna godišnja kamatna stopa preračunata u vremenski period koji ste sami odredili na datum vraćanja. Kao što vidite, kod zajma online nema skrivenih troškova ili iznenadnog mijenjanja kamata u toku otplate duga. Sve je unaprijed definisano i određeno, tako da na najbolji mogući način možete upravljati vašim novcem.

Koliko dugo traje proces zajma online?

Zajam online ima fenomenalne benefite zbog čega je sve popularniji među građanima Bosne i Hercegovine. Generalno, zajam online je brzo i široko dostupan svim zainteresovanim građanima, tako da nećete dugo čekati na proces odobrenja. Sve što je potrebno da uradite jeste da ispunite online aplikaciju, a ukoliko ispunjavate uslove, zajam online će vam biti odobren nakon samo 15 minuta.

Da li postoje posebni uslovi za odobrenje zajma online?

Ne postoje. Jedini uslovi koje morate ispuniti da biste ostvarili zajam online su:

  • Da ste starosne dobi između 18 i 70 godina.
  • Da imate mobilni telefon, ličnu kartu ili pasoš.
  • Da imate penziju ili platu.

Zahvaljujući ovako širokim uslovima, za online zajam može svako aplicirati, te ga svako može ostvariti. Za sva dodatna pitanja kao što su „Da li je potrebno imati ugovor o radu na neodređeno?“ možete kontaktirati call centar mikrokreditne organizacije. Ljubazni radnici će vam izaći u susret i rado odgovoriti na sva pitanja.

Da li se zajam online može isplatiti prije prvobitno ugovorenog roka?

Naravno! Ukoliko ste u finansijskoj mogućnosti, možete isplatiti zajam online prije dogovorenog roka, ali prije toga preporučujemo da kontaktirate mikrokreditnu organizaciju. Oni će vam dati detaljno instrukcije na koji način da izvršite uplatu. S obzirom na to da ćete otplatiti zajam prije dogovorenog roka, vrlo je moguće da će vam mikrokreditna organizacija simbolično isplatiti kamatu za bonifikaciju zbog vremenske vrijednosti novca.

Šta ako ne mogu da isplatim ratu zajma online?

Ukoliko niste trenutno u mogućnosti da isplatite zajam online, nazovite mikrokreditnu organizaciju i korisnički servis će vam pomoći. Ponudiće vam različite opcije u vidu reprograma duga ili u vidu odloženog plaćanja. Najvažnije je da budete iskreni, kako bi mikrokreditna organizacija zaista mogla da vam pomogne da ne upadate u dodatne probleme kao što je plaćanje zatezne kamate.

Šta je zatezna kamata?

Zatezna kamata je kaznena kamata koja se plaća svaki put kada zakasnite sa otplatom duga, anuiteta ili rate, a regulisana je zakonom. Zateznu kamatu naplaćuju mikrokreditne organizacije i banke, kako bi natjerale klijente na veću disciplinu i urednost prilikom plaćanja, a time i na najlakši način procjenjivale rizik i plasirale kredite.

Da li su online zajam i online pozajmica jedno te isto?

Online zajam i online pozajmica jesu jedno te isto. U pitanju su sinonimi koje mikrokreditne ogranizacije koriste, a u stvari je kratkoročni finansijski kapital sa rokom vraćanja od 7 do 30 dana. U pitanju su novčani iznosi koji su niži, od nekoliko desetica do nekoliko stotina konvertibilnih maraka. Toliko novca vam je na raspolaganju za podizanje. Još neki od sinonima su: brzi zajam i zajmovi online.

Zašto su zajam online i pozajmice novca identični?

Dakle, u pitanju su sinonimi koje koriste mikrokreditne organizacije. U suštini, riječ je o kratkoročnom finansijskom kapitalu sa rokom vraćanja do 30 dana. Zajam online, kao i brze pozajmice, te pozajmice isti dan su dostupni putem interneta. Za novac koji vam je potreban možete aplicirati na najlakši mogući način, zahvaljujući savremenoj tehnologiji i finansijskoj usluzi koju nude mikrokreditne organizacije.

Zašto mikrokreditne organizacije nude zajam online?

Mikrokreditne organizacije nude zajmove online zato što to štedi vaše vrijeme. Za željeni novac možete aplicirati iz udobnosti sopstvenog doma u bilo koje doba dana ili noći, a softver će obraditi vaš zahtjev u realnom vremenu. Ukoliko mikrokreditna organizacija ima dovoljno finansijskog kapitala na raspolaganju, možete dobiti željeni novac odmah po odobrenju. Gotovinu možete podići sa tekućeg računa ili u obližnjoj pošti – u zavisnosti od toga kako je mikrokreditna organizacija organizovala svoje poslovanje.

Da li je online zajam siguran?

U potpunosti. Online zajam je u skladu sa globalnim standardima zaštite integrisanog finansijskog tržišta, tako da ne morate da brinete o tome da li će vaši podaci biti zloupotrijebljeni na bilo koji način. Mikrokreditne organizacije odlikuje visoka profesionalnost, tako da su vaši podaci u potpunosti obezbjeđeni i zaštićeni.

Kako da budem siguran da nije u pitanju prevara?

Nažalost, internet je pun prevaranata koji vrebaju svaku moguću priliku od vas da izmame novac. Upravo zbog toga vam dajemo nekoliko savjeta i argumenata kako da prepoznate prevarante koji nude zajmove online.

Mikrokreditna organizacija se nikada neće predstavljati putem prodajnih agenata.

Ukoliko se neko imenom i prezimenom predstavio kao prodajni agent mikrokreditne organizacije, možete biti uvjereni da je u pitanju lažni ili izmišljeni identitet.

Mikrokreditna organizacija vam nikada neće tražiti isplatu avansa ili garancije unaprijed, prije isplate online zajma.

Ukoliko vam osoba koja se predstavila kao prodajni agent traži novac kako bi vam isplatila ostatak online zajma, budite uvjereni da će nestati zajedno sa vašim novcem, a s obzirom na to da je u pitanju lažni identitet, nećete biti u mogućnosti da identifikujete ko vas je prevario.

Mikrokreditna organizacija nikada neće oglašavati svoje usluge putem komentara na društvenim mrežama ili aplikacijama za dopisivanje.

Ukoliko se neko predstavio kao prodajni agent mikrokreditne organizacije, ostavio broj telefona da ga kontaktirate na Viber ili Whatsapp, u pitanju je takođe prevarant.

Pažljivo birajte kod koga želite da podignete novac i birajte provjerene i sigurne finanijske servise kojima hiljade klijenata vjeruje.

Da li je potrebno registrovati se na sajt mikrokreditne organizacije?

Jeste. Mikrokreditna organizacija nakon što odobri vaš zahtjev za zajam online, pohranjuje ga u bazu podataka zajedno sa vašim profilom. Ovaj proces je u potpunosti besplatan, te ne morate platiti bilo kakvu registraciju. Sve što trebate platiti je transparentno i naznačeno u okviru kreditnog kalkulatora. Mikrokreditna organizacija koristi svoju bazu podataka kako bi imala uvid u vaše potrebe za novcem, te održavala finansijski kapital na optimalnom nivou.

Iskustva korisnika zajma online u Bosni i Hercegovini

Ukoliko ste zainteresovani za zajam online, više informacija možete pronaći na ovom webservisu. Od sada sve finansijske probleme možete riješiti brzo i lako uz fenomenalnu uslugu koju nude mikrokreditne organizacije širom Bosne i Hercegovine. Dobro se raspitajte i aplicirajte za novac koji vam je potreban. Uskladite novčane prilive i odlive, te na najbolji mogući način upravljajte vašim novcem. Već danas priuštite sve što želite ili ste oduvijek priželjkivali – od novog namještaja, automobila, renoviranja kupatila ili kuće, krečenja, pa sve do savršenih poklona za onih koji su vam najdraži.