Kako ostvariti brzi zajam na jednostavan način

brzi zajam

Bez obzira na probleme u kojima ste se trenutno našli, a istovremeno vam je hitno potreban novac da ih riješite, brzi zajam je tu za sve što vam je potrebno. Od sada ne morate više čekati u bankarskim poslovnicama u dugačkim redovima ili gubiti vrijeme na proceduru. Za brzi zajam možete aplicirati iz udobnosti sopstvenog doma, u bilo koje doba dana ili noći.

apliciraj

Brzi zajam je sve popularniji način finansiranja među brojnim građanima Bosne i Hercegovine. Sve više ljudi je koristilo usluge finansijskih servisa koji nude brzi zajam, a veliki broj bi ih koristio opet. Ukoliko ste zainteresovani za to kako da ostvarite brzi zajam – ovo je ono što trebate znati!

Šta je brzi zajam?

Brzi zajam predstavlja kratkoročni finansijski kapital sa rokom vraćanja do maksimalno 30 dana. Brzi zajam, kako mu i sam naziv kaže je brzo dostupan svim građanima Bosne i Hercegovine, i to samo 15 minuta nakon aplikacije. Za brzi zajam ne morate čekati dugo – ukoliko ispunjavate uslove koje je mikrokreditna organizacija odredila, novac može biti vaš u rekordnom roku.

Kako aplicirati za brzi zajam?

1.Da biste aplicirali za brzi zajam, potrebno vam je samo malo strpljenja i nekoliko minuta vašeg vremena. Ovako funkcioniše aplikacija za brzi zajam:

2.Izaberete webstranicu mikrokreditne organizacije kod koje želite da uzmete brzi zajam.

3.Odredite sami željene uslove: iznos i rok otplate.

4.Dostavite dokumentaciju.

5.Podignete novac.

Brzi zajam vam je dostupan u bilo koje doba dana, a gotovinu možete podići odmah po odobrenju. Zaboravite na dugačke procedure u bankarskim poslovnicam i aplicirajte za brzi zajam odmah!

Koja dokumentacija je potrebna za brzi zajam?

Ukoliko ste zainteresovani za brzi zajam, potrebno je da dostavite minimalnu dokumentaciju. Brzi zajam je dostupan svima, samim tim ne morate da brinete o tome da li ispunjavate nekakve posebne uslove. Ovo je neophodna dokumentacija:

 • Lična karta ili pasoš

Svi građani Bosne i Hercegovine koji apliciraju za brzi zajam kod mikrokreditne organizacije treba da unesu u prazan formular JMBG i broj jedan od ova dva navedena dokumenta.

 • Platna lista ili ček od penzije

Kako bi mikrokreditne organizacije adekvatno procijenile vaš kreditni bonitet, treba da dostavite vašu platnu listu ili ček od penzije. Ovo je mikrokreditnim organizacijama potrebno kao dokaz da ćete biti u stanju da vratite brzi zajam koji će vam plasirati.

 • Potvrda o prebivalištu na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Još jedan od rutinskih administrativnih dokumenata koji su potrebni za apliciranje brzog zajma kod mikrokreditnih organizacija, kao i kod većine drugih aplikativnih procesa.

Koje su prednosti brzog zajma?

Brzi zajam ili online zajam je dostupan svima na izuzetno brz i jednostavan način. Brzi zajam je sve popularniji među građanima Bosne i Hercegovine zbog fenomenalnih benefita koje nudi svojim korisnicima. Ovo su prednosti brzog zajma:

 • Brza aplikacija

Potrebno vam je samo nekoliko minuta da ispunite formular na webstranici mikrokreditne organizacije.

 • Brzo odobrenje

Ukoliko ispunjavate uslove koje je mikrokreditna organizacija odredila svojom politikom poslovanja, brzi zajam vam može biti odobren u rekordnom roku.

 • Brza isplata

Kao i brzo odobrenje, isplata na vaš tekući račun može se dogoditi za samo 15 minuta ukoliko mikrokreditna organizacija raspolaže sa dovoljnom količinom finansijskog kapitala.

Šta ako ne mogu da vratim brzi zajam u prvobitno dogovoreno vrijeme?

Ukoliko imate bilo kakvih poteškoća sa vraćanjem brzog zajma, preporučujemo da kontaktirate korisnički servis mikrokreditne organizacije. Ljubazni radnici će strpljivo saslušati vaš problem i predložiti vam opcije za reprogram duga sa odloženim plaćanjem. Važno je da budete iskreni kako bi mikrokreditna organizacija pronašla najbolje rješenje za sve strane. Korisnički servis je tu da vam pomogne da riješite problem i otplatite dug na najbezbolniji mogući način.

Kako izabrati najbolji period otplate brzog zajma?

Nažalost, ne postoji univerzalni savjet za svakog klijenta. Svačije finansijske mogućnosti su različite, u vidu troškova i mjesečnog budžeta kojim raspolaže. Najbolje bi bilo da identifikujete vaše mjesečne troškove, te u skladu sa tim odredite ostatak budžeta koji možete potrošiti na otplatu rate za brzi zajam. Uskladite novčane prilive i odlive, te na najbolji način upravljajte vašim novcem i priuštite sve što želite.

Kakva je struktura kapitala brzog zajma?

Brzi zajmovi su dio ponude finansijskog kapitala mikrokreditnih organizacija na finansijskom tržištu. U pitanju je finansijski kapital koji se zove rizični kapital. Iako je njegov stručan naziv u ekonomskoj literaturi rizični kapital, on nije povezan sa plasiranjem visokih rizika, zato što su u pitanju potrošački krediti koji mogu imati različite namjene. Važno je spomenuti da je rizični kapital glavni izvor finansiranja start ap preduzeća na svjetskom tržištu. Iako finansijsko tržište nije toliko razvijeno na Balkanu, online zajmovi predstavljaju unapređenje u ekonomskom i tehnološkom smislu, budući da kombinuju ICT tehnologije sa ponudom finansijskog kapitala.

Da li je brzi zajam u potpunosti siguran?

Apsolutno! Kompletna procedura vezana za brzi zajam koje mikrokreditne organizacije nude online je sigurna i u skladu sa zakonom, kao i sa globalnim standardima zaštite IT tehnologije i finansijskog tržišta. Ukoliko aplicirate kod provjerenih i sigurnih finansijskih servisa, ne morate da brinete o tome da li će vaši podaci biti zloupotrijebljeni na bilo koji način.

Da li je brzi zajam i zajam online isto?

Jeste. Brzi zajam i online zajam su kratkoročni finansijski zajmovi sa rokom otplate od minimalno 7 do maksimalno 30 dana, što možete sami odrediti po sopstvenom izboru. U pitanju su sinonimi koje koriste mikrokreditne organizacije, a u pitanju su dakle niži novčani iznosi koje možete dobiti brzom i jednostavnom online aplikacijom iz udobnosti doma.

U čemu je razlika između brzog zajma i online pozajmice?

Ne postoji razlika. Online pozajmice su takođe kratkoročne brze pozajmice za koje možete aplicirati online. Različite mikrokreditne organizacije i druge finansijske institucije koriste ove sinonime prilikom definisanja i reklamiranja poslovanja, ali u pitanju su identične stvari. Još neki od sinonima koji se koriste u ovom kontekstu su: pozajmice novca, pozajmice isti dan i brze pozajmice. Svi ovi oblici finansijskog kapitala predstavljaju najlakši i najbrži način da dođete do novca koji vam je potreban, i to iz udobnosti sopstvenog doma u bilo koje doba dana ili noći. Izaberite mikrokreditnu organizaciju i uslove po željenom izboru, te priuštite sve što ste oduvijek priželjkivali i htjeli.

Ko može ostvariti brzi zajam?

brzi zajam u bih

Brzi zajam može ostvariti većina stanovništva Bosne i Hercegovine, stoga ne morate brinuti o tome da li morate ispuniti neke posebne uslove kako biste ostvarili brzi zajam. Brzi zajam je dostupan svima koji su:

 • Starosne dobi između 18 i 70 godina.
 • Zaposleni ili penzioneri.
 • Imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Osim navedenog, potrebno je da posjedujete mobilni telefon i računar kako biste na najadekvatniji način komunicirali sa mikrokreditnom organizacijom, te na brz način aplicirali za novac koji vam je potreban.

Kada mogu aplicirati za novi brzi zajam?

Za novi brzi zajam možete aplicirati čim isplatite stari. Nažalost, većina mikrokreditnih organizacija ne dozvoljava otvaranje novog brzog zajma dok je ne otplatite tekući, ali čim isplatite brzi zajam, na potpuno identičan način možete aplicirati za novi. Ukoliko ispunjavate uslove, od aplikacije pa do isplate u kešu može proći samo 15 minuta. Važno je da na vrijeme otplatite kompletan dug prethonog brzog zajma i nećete imati problema prilikom aplikacije za novi.

Šta ako sam već zadužen kod druge banke? Da li mogu aplicirati za brzi zajam?

Naravno! Mikrokreditne organizacije neće gledati vaša trenutna zaduženja kod bankarskih ili drugih finansijskih institucija. Ukoliko ispunjavate navedene uslove, novac može biti vaš za samo 15 minuta, bez obzira na vaša trenutna zaduženja. Mikrokreditne organizacije ne gledaju vašu kreditnu istoriju, ali provjeravaju u registru Centralne Banke Bosne i Hercegovine da li ste krivično gonjeni zbog neplaćenih potraživanja. Krivično gonjeni neće moći dobiti brzi zajam, ali ako vi niste (što jeste najčešći slučaj kod većine korisnika), možete aplicirati i ostvariti brzi zajam.

Zašto se brzi zajam nudi online?

Brzi zajam se nudi online zato što štedi vaše dragocijeno vrijeme. Ne morate gubiti vrijeme na dugačke bankarske procedure i čekanje u poslovnicama. Svaki finansijski problem možete riješiti na najbrži i najlakši mogući način uz finansijske pozajmice koje se nude online. Za brzi zajam online možete aplicirati iz udobnosti sopstvenog doma, u bilo koje doba dana ili noći. Softver će u realnom vremenu obraditi vaš zahtjev, a novac može biti vaš u rekordnom roku.  Bez gubljenja vremena uz brzi zajam!

Da li je za brzi zajam potreban sudužnik ili žirant?

Nije. Za brzi zajam vam nije neophodna bilo kakva garancija koja se uobičajeno traži kod bankarskih procedura: žirant, garancija, zalog ili sudužnik. Na najlakši i najbrži mogući način možete aplicirati za željeni novac, bez traženja usluge od prijatelja, porodice, rodbine ili poznanika. Ne morate više brinuti o neugodnim susretima u međuvremenu – sami možete riješiti bilo koji finansijski problem na brz i jednostavan način.

Da li se moram registrovati na webstranici ukoliko želim aplicirati za brzi zajam?

Naravno. Potrebno je da se registrujete, ali ta registracija se ne plaća. Registracija služi mikrokreditnim organizacijama kao uvid u to kolika je potražnja za finansijskim pozajmicama, a te informacije su im potrebne kako bi odgovorile na potrebe svojih klijenata u svakom trenutku. Mikrokreditne organizacije treba da održavaju nivo finansijskog kapitala na optimalnom nivou, kako bi mogle da zadovolje potrebe svojih klijenata za novcem svakodnevno.

Da li postoje skriveni troškovi tokom brzog zajma?

Ne. Kada aplicirate za brzi zajam, na webstranici će vam se pojaviti kreditni kalkulator koji će vam transparentno prikazati sve troškove. Kreditni kalkulator prikazuje tačno ono što treba da platite, a to je:

 • Kamata

Cijena kapitala brzog zajma koji pozajmljujete.

 • Naknada

Uobičajena administrativna naknada za obradu troškova koja se koristi prilikom svih finansijskih transakcija. Unaprijed je određena i oduzima se od cjelokupnog iznosa brzog zajma.

 • Efektivna kamatna stopa.

Nominalna godišnja kamatna stopa preračunata u vremenski period za otplatu brzog zajma koji ste vi sami odredili.

Brzi zajam nema nikakvih skrivenih troškova. Zahvaljujući transparentnosti poslovanja mikrokreditnih organizacija, ne morate da brinete o tome da li će se kamata iznenada promijeniti, kao i prvobitno određeni uslovi koji ste sami izabrali.

Da li moram imati ugovor o radu na neodređeno da bih ostvario brzi zajam?

Za sva dodatna pitanja preporučujemo da kontaktirate ljubazno osoblje mikrokreditne organizacije. Oni će vam vrlo rado odgovoriti na sva pitanja, svakog dana od 8 do 20 časova.

Zbog čega je brzi zajam sve popularniji?

Upravo zbog svoje jednostavnosti, praktičnosti i dostupnosti. Zahvaljujući finansijskim uslugama mikrokreditne organizacije do željenog novca možete doći na izuzetno jednostavan i brz način do novca koji vam je potreban. Stotine hiljada zadovoljnih klijenata govore u prilog tome.

Kako da prepoznam da li je u pitanju validan finansijski servis?

Nažalost, na internetu se mahom nudi novac iz sumnjivih izvora. Ukoliko želite da aplicirate u validnom finansijskom servisu, treba da obratite pažnju na sljedeće stvari:

 1. Mikrokreditna organizacija se nikada neće predstavljati putem prodajnih agenata.
 2. Mikrokreditna organizacija vam neće tražiti bilo kakav vid uplate prije isplate pozajmice.
 3. Mikrokreditna organizacija vam neće nuditi svoje finansijske usluge putem komentara na društvenim mrežama ostavljajući kontakt za Viber ili Whatsapp.

Mikrokreditne organizacije koje imaju savremeno poslovanje neće koristiti nijednu od navedenih taktika. Ukoliko ste se susreli sa nečim od navedenog, nažalost ne možemo garantovati da je u pitanju nešto što je sigurno i provjereno.

Ko može kreditirati građanstvo brzim zajmovima?

U skladu sa zakonom, građanstvo mogu kreditirati samo mikrokreditne organizacije i banke, kao validne finansijske institucije. Svaki drugi oblik kreditiranja se smatra nezakonitim, tako da vodite računa gdje aplicirate.

Iskustva zadovoljnih korisnika brzog zajma širom Bosne i Hercegovine

Sve veći broj klijenata koristi brzi zajam u Bosni i Hercegovini, a prema istraživanjima relevantnih bankarskih agencija velika većina bi ove finansijske servise preporučila i drugima. Sve informacije o tome gdje možete aplicirati za brzi zajam možete pronaći na ovoj webstranici. Iskoristite mogućnost savremenog poslovanja novih mikrokreditnih organizacija i riješite svoje probleme već danas, iz udobnosti sopstvenog doma. Za brzi zajam vam je potrebno samo malo strpljenja, minimalna dokumentacija i novac može biti vaš u rekordnom roku. Ne morate čekati da vam rješenje dođe iznenada, već sami možete odrediti uslove brzog zajma baš onako kako vama odgovaraju. Pridružite se stotinama hiljada zadovoljnih korisnika i aplicirajte za brzi zajam već danas, bez čekanja, gubljenja vremena, žiranta ili komplikovanih i dugačkih bankarskih procedura punih ekonomskih termina koje ne razumijete. Brzi zajam je tu za sve što ste oduvijek htjeli da priuštite, te za sve ono što vam je potrebno.