Online pozajmice – sve što trebate znati prije aplikacije

online pozajmice

Online pozajmice su dio savremenih finansijskih sistema, koji vam nude mogućnost brzih pozajmica za koje možete aplicirati online. Prije samo nekoliko decenija, ovo nije bilo moguće, a sada možete doći do željenog novca na najlakši i najbrži mogući način – iz udobnosti sopstvenog doma.

apliciraj

U današnje vrijeme je teško uskladiti sopstvene potrebe sa finansijskim mogućnostima, te istraživanja pokazuju kako je svaki treći građanin Bosne i Hercegovine kreditno zadužen. Rast životnog standarda na globalnom nivou pred većinu ljudi postavlja ozbiljne izazove, a pozajmice vam mogu pomoći da vaš kvalitet života takođe bude na visokom nivou.

Ukoliko želite da saznate više o tome kako funkcionišu online pozajmice i šta vam je sve potrebno da biste ih ostvarili u Bosni i Hercegovini, u ovom tekstu ćete pronaći sve neophodne informacije. U pitanju je detaljan vodič o online pozajmicama, koji će vam biti koristan za čitanje prije samog apliciranja za željeni novac. Dakle, evo o čemu se radi.

Šta su online pozajmice?

Online pozajmice su pozajmice koje mikrokreditne organizacije, banke i druge finansijske institucije nude putem interneta. Da biste aplicirali za online pozajmice, sve što je potrebno da uradite jeste da ispunite formular, pošaljete dokumentaciju, a novac vam može biti isplaćen nakon samo 15 minuta. Internet je unaprijedio poslovanje mnogih biznisa, pa je samim tim uticao i na finansijsku sferu. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, od sada za željeni novac možete aplicirati iz udobnosti sopstvenog doma, u bilo koje doba dana ili noći. Online pozajmice vam omogućavaju da na najbrži način dođete do potrebnog novca.

Kako aplicirati za online pozajmice?

Da biste aplicirali za online pozajmice, potrebno je da posjetite webstranicu mikrokreditne organizacije koja je nudi. Nakon toga ćete ispuniti kratki formular sa osnovnim podacima, te izabrati željene uslove: iznos i rok otplate. Kada kliknete na „Apliciraj odmah“, vaša aplikacija će se završiti. Sljedeći korak je dostavljanje dokumentacije i čekanje odobrenja koje će doći putem SMS poruke ili putem elektronske pošte.

Koja dokumentacija je potrebna za online pozajmice?

Ukoliko ste zainteresovani za online pozajmice, nije vam potrebna obimna dokumentacija. Ovo su dokumenti koje trebate priložiti:

·      Lična karta ili pasoš

Svi građani Bosne i Hercegovine koji žele aplicirati za online pozajmicu, treba da imaju neku od navedene dvije isprave, kako bi im se utvrdio identitet.

·      Potvrda o prebivalištu.

Takođe rutinska provjera građana Bosne i Hercegovine, i jedan od uobičajednih dokumenata u administrativnim procesima.

·      Platna lista ili ček od penzije.

Mikrokreditnim organizacijama je potrebno da imaju uvid u vaše novčane prilive kako bi znali da li vam je kreditni bonitet odgovarajući, te da li ćete moći da isplatite online pozajmicu. Za sva dodatna pitanja kao što su „Da li je potrebno imati ugovor o radu na neodređeno?“ kontaktirajte ljubazno osoblje iz korisničkog servisa mikrokreditne organizacije ili druge finansijske institucije kod koje ste aplicirali za online pozajmicu.

Ko može aplicirati za online pozajmicu?

Aplikacija za online pozajmicu dostupna je svim građanima Bosne i Hercegovine starosne dobi između 18 i 70 godina, koji su zaposleni ili penzioneri. Minimalna dokumentacija koju je potrebno dostaviti uključuje i platnu listu ili ček od penzije, kako bi mikrokreditne organizacije imale uvid u vaše novčane prilive i mogućnost otplate duga. S obzirom da u ovu široku grupaciju spada većina građana Bosne i Hercegovine, slobodno možemo reći da svi mogu aplicirati za online pozajmicu.

Da li mikrokreditna organizacija provjerava trenutna zaduženja u drugim bankama?

Ne. Mikrokreditne organizacije koje nude online pozajmice neće provjeravati vaša trenutna zaduženja kod drugih banaka ili vašu kreditnu istoriju. Ono što je važno napomenuti jeste da niste krivično gonjeni zbog neplaćenih potraživanja, što se rutinski provjerava u registru Centralne Banke Bosne i Hercegovine. Bez obzira na vaša zaduženja u drugim bankama, možete aplicirati za online pozajmicu kod mikrokreditne organizacije.

Kako funkcionišu online pozajmice?

kako online pozajmice

Online pozajmice su zbog svojih fenomenalnih benefita sve više popularne među građanima Bosne i Hercegovine. One funkcionišu na sljedeći način.

·      Aplicirate na željeni iznos na webstranici.

Posjetite webstranicu mikrokreditne organizacije i izaberete željene uslove: novčani iznos i rok otplate od minimalno 7 do maksimalno 30 dana.

·      Dostavite potrebnu dokumentaciju.

Za online pozajmice je potrebna minimalna dokumentacija koju ćete dostaviti putem elektronske pošte ili u vidu fotografije na Viber ili Whatsapp. Kompletan proces online pozajmica se odvija online, tako da ne morate lično odlaziti u poslovnicu mikrokreditne ogranizacije ili dostavljati dokumente poštom.

·      Podignete novac nakon odobrenja.

Nakon što ste dostavili potrebnu dokumentaciju, novac možete podići sa vašeg tekućeg računa ili u obližnjoj pošti.

Koliko iznosi otplata online pozajmice?

Da ste ne biste zbunili komplikovanom ekonomskom terminologijom, mikrokreditne organizacije su jednostavno organizovale svoj finansijski servis za online pozajmice. Otplata online pozajmice zavisi od toga koliko ste novca podigli, te na koji vremenski rok. Kada budete sami birali uslove, kreditni kalkulator će vam tačno prikazati koliko trebate platiti.

Šta prikazuje kreditni kalkulator?

Kreditni kalkulator transparentno prikazuje sve troškove online pozajmica. Online pozajmice nemaju nikakvih skrivenih troškova, te je sve unaprijed određeno i definisano. Kreditni kalkulator prikazuje:

·      Iznos online pozajmice.

Možete sami odabrati iznos koji vam odgovara.

·      Rok vraćanja.

Takođe sami birate rok vraćanja od minimalno 7 do maksimalno 30 dana.

·      Kamata.

Koliko tačno ćete platiti kamatu kao cijenu pozajmljenog kapitala.

·      Efektivna kamatna stopa.

Preračunata nominalna kamata u vremenski period koji ćete vraćati.

·      Ukupno za otplatiti.

Ovo je iznos koji ćete otplatiti u prvobitno ugovorenom roku koji ste sami odredili.

Da li su online pozajmice sigurne?

U potpunosti. Online pozajmice koje nude mikrokreditne organizacije su sasvim sigurne i u skladu sa globalnim standardima zaštite savremenog finansijskog sektora. Sve dok birate provjerene finansijske servise, odnosno provjerene mikrokreditne organizacije koje imaju dozvole da kreditiraju građanstvo, ne morate da brinete o zloupotrebi podataka. Svi podaci koje unesete prilikom apliciranja online neće biti zloupotrijebljeni, s obzirom da korisnički servis mikrokreditnih organizacija odlikuje visoka profesionalnost.

Da li je moguće isplatiti online pozajmicu prije roka dospjeća?

Naravno! Ukoliko ste u mogućnosti da isplatite online pozajmicu prije prvobitno ugovorenog roka, to možete uraditi. Preporučujemo da prije bilo kakve uplate kontaktirate i obavijestite korisnički servis mikrokreditne organizacije, kako bi vam oni objasnili na koji način da izvršite uplatu. S obzirom da ćete ranije isplatiti online pozajmicu, vrlo je moguće da će vam mikrokreditna organizacija isplatiti kamatu za bonifikaciju u iznosu od nekoliko konvertibilnih maraka.

Šta ukoliko ne mogu da isplatim online pozajmicu na prvobitno dogovoren rok?

Ukoliko imate bilo kakvih poteškoća sa plaćanjem ili vam se desio nepredviđeni dodatni finansijski trošak, preporučujemo da konaktirate korisnički servis mikrokreditne organizacije. Oni će vam predstaviti dodatne mogućnosti za reprogram ostatka duga u odloženom plaćanju. U komunikaciji sa ljubaznim osobljem mikrokreditne organizacije doći ćete do najboljeg mogućeg rješenja za sve strane.

Kada mogu aplicirati za novu online pozajmicu?

Kada isplatite staru online pozajmicu, odmah možete aplicirati za novu. Nažalost, većina mikrokreditnih organizacija ne dozvoljava da imate više zaduženja odjednom, ali za novu online pozajmicu možete aplicirati čim otplatite staru. Na potpuno isti način, iz udobnosti sopstvenog doma, u bilo koje doba dana ili noći. Mikrokreditna organizacija neće gledati vašu kreditnu istoriju, a novac će vam biti uplaćen na tekući račun u najkraćem mogućem roku.

Da li je potrebno lično dostavljati dokumentaciju za online pozajmicu?

Nije. Sve što je potrebno da uradite jeste da ispunite aplikaciju online, te da potrebnu dokumentaciju dostavite putem elektronske pošte ili u vidu fotografije na Viber ili Whatsapp. Nije potrebno da lično donosite dokumente u poslovnicu mikrokreditne organizacije ili da je dostavljate poštom. Online pozajmice su tu da biste cjelokupan proces pozajmljivanja novca završili online, što uključuje i dokumentaciju.

Koliko dugo traje proces dobijanja online pozajmice?

Ukoliko ispunjavate navedene uslove, online pozajmica vam može biti isplaćena u roku od samo 15 minuta nakon aplikacije. Ovo zavisi od količine finansijskog kapitala kojim mikrokreditna organizacija raspolaže. Ukoliko mikrokreditna organizacija ima dovoljno kapitala, isplatiće vam pozajmicu odmah po odobrenju.

Koje su prednosti online pozajmica?

prednosti online pozajmica

Online pozajmice imaju brojne prednosti koje ih čine popularnim među građanima Bosne i Hercegovine. Online pozajmice karakteriše:

·      Brza aplikacija.

Potrebno vam je samo nekoliko minuta vašeg vremena kako biste aplicirali za željeni novac.

·      Brzo odobrenje.

Ukoliko ispunjavate uslove, online pozajmica će vam biti odobrena u roku od nekoliko minuta.

·      Brza isplata.

Od aplikacije pa do isplate na vaš tekući račun u obližnjoj pošti može da prođe samo 15 minuta.

Da li su online pozajmice isto što i pozajmice isti dan?

Da. U pitanju su sinonimi koje finansijski servisi koriste. Svi termini kao što su:  brze pozajmice, pozajmice novca i pozajmice isti dan se odnose na istu stvar – kratkoročni finansijski kapital sa rokom vraćanja od minimalno 7 do maksimalno 30 dana. U pitanju je najbrži način do novca koji vam je potreban.

U čemu je razlika između zajma online i pozajmice online?

Pozajmice online su uobičajeno niži novčani iznosi u poređenju sa zajmovima online. Zajam online je brzi zajam u iznosu od nekoliko stotina do nekoliko hiljada konvertibilnih maraka, dok su online pozajmice uobičajeno od nekoliko desetica do nekoliko stotina konvertibilnih maraka. U zavisnosti od toga koja količina novca vam je potrebna, možete izabrati ono što vam najviše odgovara. Kada je u pitanju ekonomska terminologija, sve ove pojmove koriste mikrokreditne organizacije kako bi istakle osnovne benefite, a u pitanju je kratkoročni finansijski kapital sa maksimalnim rokom vraćanja do godinu dana. Dakle, važno je naglasiti da rok za vraćanje zajma online od minimalno 3 do maksimalno 12 mjeseci, dok se online pozajmice vraćaju od 7 do 30 dana.

Da li je za pozajmice online potreban zalog?

Ne. Za online pozajmice vam nije potraban zalog, garancija, žirant ili hipoteka. Ne morate tražiti usluge od prijatelja, rodbine, poznanika ili radnih kolega. Možete aplicirati za željeni iznos iz udobnosti sopstvenog doma i na najlakši mogući način riješiti svaki finansijski problem.

Da li mogu istovremeno imati više zaduženja?

Čim isplatite staru online pozajmicu, možete aplicirati za novu online pozajmicu. Nažalost, većina mikrokreditnih organizacija ne dozvoljava da imate istovremeno više zaduženja, ali možete aplicirati za novu pozajmicu odmah čim isplatite staru. Mikrokreditna organizacija neće gledati vašu kreditnu istoriju ili trenutna zaduženja kod drugih banaka. Na identičan način možete aplicirati za novu pozajmicu, ukoliko ispunjavate uslove, novac vam može biti isplaćen za samo 15 minuta.

Da li se plaća dodatna naknada za registraciju na webstranicu mikrokreditne organizacije?

Ne. Ne morate platiti nikakvu dodatnu naknadu za registraciju. Mikrokreditne organizacije vam nude mogućnost da se registrujete, kako bi imale tačan uvid u vaše potrebe za novcem, te kako bi ih mogli u svakom trenutku zadovoljiti u najkraćem mogućem roku. Zato postoji baza podataka kojom mikrokreditna organizacija upravlja.

Da li se plaća dodatna naknada prilikom obrade online pozajmice?

Kada su u pitanju administrativni troškovi, potrebno je platiti određeni novčani iznos za naknadu, odnosno obradu online pozajmice. Ovo će vam biti naznačeno u okviru sekcije na webstranici koja se odnosi na kreditni kalkulator, tako da ćete tačno znati koliko iznosi naknada za obradu online pozajmice.

Kako da znam da nije u pitanju prevara?

Mikrokreditne organizacije koje nude online pozajmice se nikada neće predstavljati putem prodajnih agenata na društvenim mrežama. Evo kako možete prepoznati da li je u pitanju prevara:

Osoba se predstavlja kao prodajni agent mikrokreditne organizacije.

Najčešće su u pitanju lažni ili izmišljeni identiteti.

Osoba vam traži da uplatite avans ili naknadu za obradu kredita prije isplate pozajmice.

Ovo se završi tako što vi uplatite novac, a osoba nestane sa njim, zajedno sa profilom na društvenim mrežama.

Osoba vam putem komentara nudi da pozajmite novac, ostavljajući lični broj telefona za kontakt na Viberu ili Whatsappu.

Provjereni finansijski servisi nikada neće koristiti ovaj način oglašavanja i reklamiranja. Njihove kontakt informacije su transparentne, dostupne javnosti i mogu se provjeriti u svakom trenutku.

Kako aplicirati za online pozajmice u Bosni i Hercegovini?

Ukoliko ste zainteresovani da aplicirate za online pozajmice, a pri tom ste građanin Bosne i Hercegovine, sve što je potrebno da uradite jeste da istražite koje banke i mikrokreditne organizacije nude online pozajmice. Vodite računa o visini kamate i uslovima. Najnovija istraživanja Agencije za statistiku BiH govore o tome kako su online pozajmice sve popularnije među građanima BiH, te kako preko 90% zadovoljnih klijenata koristi ovaj vid finansiranja više od jednom.

Ukoliko planirate da uložite u sopstveni dom, bijelu tehniku, krečenje, želite da kupite novi automobil ili se približava vjenčanje bliske i drage osobe, online pozajmice su tu za sve što vam je potrebno. Na najlakši i najbrži mogući način možete priuštiti sve ono što želite, a usklađivanjem novčanih priliva i odliva možete upravljati novcem na najbolji mogući način.