Kako dobiti pozajmicu isti dan?

pozajmice isti dan

Nepredviđeni troškovi se često dešavaju. Bez obzira na to koliko bismo željeli, ponekad se dese nepredviđene situacije kao što je kvar bijele tehnike ili automobila, zbog čega u kratkom vremenskom periodu moramo da izdvojimo veću količinu novca. Upravo tada nastaje problem, jer šta ako nemamo odakle da isfinansiramo taj nepredviđeni trošak?

apliciraj

Pozajmice koje možete dobiti isti dan su rješenje tog problema. Jednostavna i brza aplikacija putem interneta, te brzo odobrenje je ono što ih karakteriše tako da predstavljaju najbrži i najlakši način do novca koji vam je potreban.

S obzirom na to da su pozajmice isti dan sve popularnije među građanima Bosne i Hercegovine, pripremili smo vam kompletan priručnik o svim neophodnim informacijama o pozajmicama koje trebate znati ukoliko se odlučite na ovakav vid finansiranja.

Da li su pozajmice isti dan provjerene i sigurne?

Finansijski servisi koji nude pozajmice online su provjereni i sigurni. Kompletan proces pozajmljivanja je u skladu sa globalnim standardima zaštite na finansijskim tržištima, tako da ne morate da brinete o tome da će vaši podaci biti zloupotrijebljeni na bilo koji način. Mikrokreditne organizacije koje nude pozajmice online su vrlo profesionalne, te ne odaju podatke svojih klijenata. Ukoliko izaberete siguran i provjeren finansijski servis, ne morate da brinete o zaštiti svojih podataka.

Koja dokumentacija je neophodna za pozajmice isti dan?

Pozajmice isti dan su sve popularnije među građanima BiH, a samim tim i široko dostupne svima. Dokumentacija koja vam je potrebna je minimalna. Cilj mikrokreditnih organizacija jeste da apsolutno smanje kompletan proces pozajmljivanja, kako bi klijenti imali novac u najkraćem mogućem roku. Ovo je neophodna dokumentacija:

Lična karta ili pasoš

Prilikom popunjavanja formulara, potrebno je ispuniti JMBG i jedan od brojeva ova dva navedena dokumenta.

Potvrda o prebivalištu

Svi građani Bosne i Hercegovine bi trebalo da dostave potvrdu o prebivalištu, još jedan od rutinskih administrativnih provjera.

Platna lista ili ček od penzije

Mikrokreditna organizacija mora da ima uvid u vaše finansije, kako bi procijenila rizik, te kreditni bonitet. Platna lista ili ček od penzije služe tome da mikrokreditna organizacija ima uvid u to da ćete biti u stanju da otplatite dug.

Da li je za pozajmice isti dan potreban sudužnik?

Nije. Ukoliko ste zainteresovani za pozajmice isti dan, ne morate imati sudužnika, žiranta, garanciju, zalog ili hipoteku. Zahvaljujući ovoj fenomenalnoj usluzi koju nude mikrokreditne organizacije, ne morate tražiti uslugu od poznanika, prijatelja ili uže i šire rodbine. Sve finansijske probleme možete riješiti brzo i lako, aplicirajući iz udobnosti doma za novac koji vam je potreban. Aplikacija je moguća u bilo koje doba dana ili noći, a novac može biti vaš za samo 15 minuta ukoliko ispunjavate uslove koje je mikrokreditna organizacija postavila.

Koji period otplate za pozajmice isti dan mi možete preporučiti?

S obzirom na to da su finansijske mogućnosti kod svakog različite, ne možemo vam preporučiti unificiran period otplate. Dobra stvar je što kod pozajmica isti dan sami možete odrediti period otplate od minimalno 7 do maksimalno 30 dana, tako da na najbolji način možete upravljati vašim novcem. Uskladite novčane prilive i odlive. Identifikujte vaše mjesečne troškove, a ostatak rasporedite tako da zaista možete da isplatite kompletan dug pozajmica svaki dan, za koji ste aplicirali online.

Šta ukoliko ne mogu da otplatim pozajmicu na prvobitno ugovoren rok?

Ukoliko imate bilo kakvih poteškoća sa otplatom, preporučujemo da kontaktirate korisnički servis mikrokreditne organizacije kod koje ste aplicirali za pozajmicu. Ljubazno osoblje će rado odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice, te ponuditi adekvatna rješenja za bilo koji problem. Neke od solucija koje vam mikrokreditna organizacija može ponuditi jeste reprogram duga sa odloženim plaćanjem. U kontaktu sa visoko profesionalnim timom, doći ćete do najboljeg rješenja koji zadovoljava sve strane.

Koliko dugo traje proces odobrenja pozajmice isti dan?

Kao što sam naziv kaže, pozajmice isti dan su vrlo brzo dostupne. Ukoliko ispunjavate navedene uslove koje je mikrokreditna organizacija odredila svojim poslovanjem, novac može biti vaš za samo 15 minuta. Sve što je potrebno da uradite jeste da aplicirate za željeni novac online, dostavite potrebnu dokumentaciju i odmah po odobrenju možete podići novac.

Ponekad se na odobrenje duže čeka, ukoliko mikrokreditna organizacija nema trenutno raspoloživ finansijski kapital. U tom slučaju neće dobiti novac za baš 15 minuta, ali ćete ga dobiti u najkraćem mogućem roku.

Ko može ostvariti pozajmicu online?

pozajmcie online isti dan

Da biste ostvarili pozajmicu isti dan putem interneta, ne morate ispunjavati neke posebne uslove. Ovo su neophodni uslovi:

Starosna dob građanina Bosne i Hercegovine između 18 i 70 godina.

Zaposlenje ili penzioner.

Prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine.

S obzirom da većina građana ispunjava ove uslove, bilo ko može aplicirati za pozajmicu i na najbrži način doći do potrebnog i željenog novca. Odobrenje se čeka maksimalno 15 minuta, a isti dan možete podići novac sa tekućeg računa.

Zašto su pozajmice isti dan toliko popularne?

Najnovija istraživanja Agencije za statistiku BiH svjedoče u prilog tome da su pozajmice isti dan sve popularnije, te da ih većina građana smatra za potpuno normalan i legitiman način finansiranja. Od velike većine – preko 89% zadovoljnih klijenata, preporučilo bi mikrokreditne ogranizacije koje nude pozajmice isti dan putem interneta. Njihova popularnost se ogleda u tome što su brzo dostupne, jednostavna je aplikacija koju možete ispuniti baš onda kada vam to odgovara, na odobrenje se ne čeka dugo i novac možete podići isti dan. Brzo, jednostavno i sigurno do novca koji vam je prijeko potreban.

U čemu je razlika između pozajmica online i pozajmica isti dan?

Ne postoji razlika. U pitanju su sinonimi koje mikrokreditne organizacije koriste, a označavaju istu stvar – kratkoročni finansijski kapital sa rokom vraćanja od minimalno 7 do maksimalno 30 dana. Dobra stvar je što možete sami odrediti koji rok vraćanja vam odgovara, te na taj način najbolje upravljati novcem. Još neki od sinonima koje mikrokreditne organizacije koriste su: brze pozajmice, pozajmice novca i online pozajmice.

U čemu je razlika između pozajmica isti dan i brzog zajma?

Takođe ne postoji razlika. Sve ovo je kratkoročni finansijski kapital sa maksimalnom otplatom do 30 dana, koju možete odrediti po izboru. U pitanju su sinonimi koje mikrokreditne organizacije koriste za jednu te istu stvar. Zajedničko svim ovim sinonimima je to da se za novac može aplicirati online, te da je u pitanju brzo odobrenje i brza dostupnost finansijskog kapitala takođe. Još neke sinonime mikrokreditne organizacije koriste u ovom kontekstu, a to su: zajmovi online, online zajam i brzi zajam. Neka vas ne bune različiti nazivi.

Kako funkcionišu pozajmice online?

Pozajmice online funkcionišu veoma jednostavno, te su upravo zbog toga sve popularnije među građanima Bosne i Hercegovine. Ako ste zainteresovani za pozajmice online, evo šta treba da uradite.

1.Aplicirate na webstranici mikrokreditne organizacije za željeni iznos

Mikrokreditne organizacije koje koriste savremene tehnologije će na svojim webstranicama reklamirati svoje usluge, a samim tim upravo tu možete aplicirati za željeni novac.

2.Odaberete željeni rok otplate

Pozajmice isti dan vam nude rok otplate minimalno od 7 do maksimalno 30 dana, a sami možete odrediti ono što vam najviše odgovara.

3.Kliknete „Apliciraj odmah“

Ovim ćete završiti vašu aplikaciju, a softver će u realnom vremenu obraditi vaš zahtjev.

4.Podignete novac sa tekućeg računa.

Čim dobijete odobrenje od mikrokreditne organizacije u vidu SMS poruke ili poziva na mobilni telefon, odmah možete podići novac.

Da li je potrebno slati dokumentaciju poštom ili je lično odnijeti u poslovnicu?

Nije. Za pozajmice isti dan ne morate lično nositi dokumente ili ih slati poštom. Dovoljno je da uslikate fotografije potrebne dokumentacije i da je pošaljete kao datoteke elektronskom poštom ili putem aplikacija kao što su Viber i Whatsapp. Cilj pozajmica isti dan jeste da u najkraćem mogućem roku dobijete novac, a samim tim se kompletan proces zaduživanja takođe odvija online. Uživo ćete jedino morati otplatiti dug u poslovnici ili pošti, u zavisnosti od toga kako je mikrokreditna organizacija organizovala svoje poslovanje.

Da li je potrebno registrovati se na webstranicu?

Jeste. Kako biste aplicirali za pozajmice isti dan, mikrokreditne organizacije zahtjevaju da se registrujete. Ova registracija se ne plaća, a cilj mikrokreditnih organizacija jeste da održavaju nivo finansijskog kapitala na optimalnom nivou uz sve raspoložive informacije o potražnji za kapitalom i klijentima. Ovo su povjeriljivi podaci koje mikrokreditne organizacije koriste za svoje interne svrhe, te se ne koriste za bilo šta drugo.

Da li se plaća registracija na webstranici mikrokreditne organizacije?

Ne plaća se. Nikakvi dodatni troškovi se ne naplaćuju od strane mikrokreditne organizacije prilikom aplikacije. Za pozajmice isti dan takođe ne postoje skriveni troškovi, sve je unaprijed određeno kreditnim kalkulatorom.

Šta je kreditni kalkulator?

Kreditni kalkulator se nalazi na webstranici mikrokreditne organizacije i transparentno prikazuje sve troškove. Zahvaljujući kreditnom kalkulatoru, imate uvid u to šta tačno treba da platite. Pozajmice isti dan nemaju iznenadnu promjenu kamate ili skrivene troškove, sve je unaprijed definisano i određeno. Evo šta pokazuje kreditni kalkulator:

Kamata

Cijena kapitala, odnosno pozajmice isti dan koju plaćate.

Efektivna kamatna stopa

Nominalna kamatna stopa preračunata u vremenski period do 30 dana, koji ste sami odredili prilikom aplikacije.

Naknada

Uobičajena naknada prilikom sve i jedne administrativne finansijske transakcije. Unaprijed je određena i odbija se od ukupnog iznosa pozajmice.

Ukupno za platiti

Ovo je iznos koji ćete platiti nakon što istekene prvobitno dogovoreni period. Pozajmice isti dan su potpuno transparentne u troškovima, stoga nema razloga za strah od iznenadne promjene kamate.

Šta ako već imam kredit kod druge banke?

Ne brinite! Mikrokreditne organizacije neće pregledati vašu kreditnu istoriju ili zaduženja kod drugih banaka. Slobodno možete aplicirati za sve što vam je potrebno, bez obzira na to. Ono što je važno istaći jeste da niste krivično gonjeni za neplaćanje bankarskih potraživanja, što se brzo i jednostavno provjerava u okviru registra Centralne Banke Bosne i Hercegovine.

Kada mogu aplicirati za novu pozajmicu isti dan?

Čim isplatite stara dugovanja. Nažalost, većina mikrokreditnih organizacija ne dozvoljava da imate više kreditnih zaduženja istovremeno, tako da ne možete aplicirati za novu pozajmicu dok niste isplatili staru. Međutim, čim isplatite staru, na potpuno identičan način možete aplicirati za novu pozajmicu. Ukoliko ispunjavate uslove, nova pozajmica će vam biti odobrena u rekordnom roku.

Da li je moguće isplatiti pozajmicu isti dan prije roka dospjeća?

Naravno! Ako ste u finansijskoj mogućnosti da možete da isplatite pozajmicu isti dan prije prvobitnog roka, to slobodno možete uraditi. Prije toga, preporučujemo da kontaktirate mikrokreditnu organizaciju kako bi vas oni uputili u cjelokupan proces i na detaljan način objasnili kako da izvršite uplatu. S obzirom na to da ćete otplatiti dug prije roka, moguće je da će vam mikrokreditna organizacija isplatiti kamatu za bonifikaciju.

Šta je kamata za bonifikaciju?

Kamata za bonifikaciju je kamata koja se isplaćuje kada klijent banke ili neke druge finansijske institucije isplati prije vremena svoje dugovanje. S obzirom na to da su pozajmice isti dan niži novčani iznosi sa kraćim rokom otplate, ova kamata će uglavnom biti u simboličnom iznosu. Detaljno o naplati kamate možete pročitati u zakonskim i podzakonskim aktimva koji regulišu bankarsko poslovanje.

Ko može kreditirati građanstvo pozajmicama?

Na legalan način, kreditiranje građanstva pozajmicama mogu kreditirati samo banke i mikrokreditne organizacije. Mikrokreditne organizacije su te koje posluju sa kratkoročnim kapitalom koji se u ekonomiji naziva rizičan kapital. Usluge mikrokreditnih organizacija ne koriste samo građani, nego i start ap preduzeća kojima su potrebni izvori finansiranja i to putem kreditnih linija i garantnih fondova.

Kako da prepoznam ukoliko je u pitanju prevara u vezi sa pozajmicama?

Mikrokreditne organizacije koje na legitiman način kreditiraju građanstvo i posluju putem interneta, nikada se neće predstavljati kao prodajni agenti na društvenim mrežama. Ukoliko vam je neko ponudio novac u vidu komentara na FB iza lažnog imena i prezimena ili lažnog profila, usput ostavljajući broj da se javite na Viber ili Whatsapp, najčešće je u pitanju prevara. Takođe, većina ovakvih profila traže da uplatite određen novčani iznos prije isplate pozajmice, a onda nestanu sa vašim novcem.

Kakva su iskustva koristnika sa pozajmicama isti dan u Bosni i Hercegovini?

Prema najnovijim istraživanjima Agencije za statistiku, pozajmice isti dan su izuzetno popularne. Više o tome možete pročitati na ovoj webstranici. Pozajmice isti dan su potpuno normalan i legitiman način finansiranja, koje hiljade zadovoljnih korisnika koristi i preporučuje drugima. Od sada ne morate da brinete ukoliko dođe do nekakvih nepredviđenih troškova, možete sami riješiti finansijski problem na najbrži i najlakši mogući način – iz udobnosti sopstvenog doma.