Kako aplicirati za sigurne pozajmice novca putem interneta

pozajmice novca

Ukoliko se suočavate sa potencijalnim finansijskim problemima, a niste sigurni šta je najbolje rješenje, savremeni finansijski sistemi vam nude upravo to. Brojne banke, mikrokreditne organizacije i druge finanijske institucije od nedavno imaju opciju za apliciranje za pozajmice novca putem interneta, kako bi vam olakšali proceduru da biste na najlakši mogući način mogli doći do novca koji vam je potreban.

apliciraj

U današnje vrijeme je skoro svaki drugi građanin Bosne i Hercegovine kreditno zadužen. Savremeni finansijski sistemi konstantno kreiraju i plasiraju nove kredite kako bi se održavala optimalna količina novca u opticaju, te ne narušavalo novčano tržište, kako ne bi konstantno dolazilo do viška ponude nad tražnjom.

Teško je uskladiti sopstvene finansijske mogućnosti i želje da se priušti sve što nam je potrebno u svakodnevnom životu. Pozajmice novca vam u tome mogu pomoći, a u okviru ovog teksta razjasnićemo kompletan proces od aplikacije do isplate, te odgovoriti na najčešće postavljana pitanja u vezi sa pozajmicama novca.

Šta su pozajmice novca?

Pozajmice novca su kratkoročni finansijski kapital sa minimalnim rokom vraćanja 7, a maksimalnim rokom vraćanja 30 dana. U pitanju su niži novčani iznosi, čiji iznos i rok otplate sami možete izabrati i na taj način najbolje upravljati vašim novcem. Njihova fleksibilnost je ono što ih čini izuzetno popularnima, a stotine hiljada zadovoljnih klijenata je ovaj tip finansijske usluge upravo zbog toga koristilo više od jednom.

Gdje mogu aplicirati za pozajmice novca?

Ukoliko želite da aplicirate za pozajmice novca, sve što je potrebno da uradite jeste da posjetite sajt banke, finansijske organizacije ili mikrokreditne organizacije koje nude ovu uslugu i da ispunite formular. Za ovo će vam biti potrebno samo nekoliko minuta, a softver će u realnom vremenu obraditi vaš zahtjev. Sve što je potrebno da uradite jeste da sami izaberete željene uslove i da pritisnete na „Apliciraj odmah“. Vaša aplikacija biće automatski poslata.

Šta su online pozajmice?

Online pozajmice su pozajmice novca koje se nude putem interneta. Sve što je potrebno da uradite jeste da ispunite formular u vidu nekoliko praznih polja, pošaljete dokumentaciju i odmah po odobrenju možete podići novac. U pitanju je samo sinonim koje koriste finansijske organizacije, a u suštini označavaju istu stvar – kratkoročne brzo dostupne pozajmice većini građana Bosne i Hercegovine.

Zašto se pozajmice novca nude online?

Pozajmice novca se nude online kako bi se maksimalno iskoristile pogodnosti savremenih tehnologija, te se u svakom trenutku zadovoljila potreba klijenata za novcem. Pozajmice novca koje se nude online štede vaše vrijeme. Sve što vam je potrebno jeste da ispunite aplikaciju iz udobnosti svoga doma, u bilo koje doba dana ili noći, a novac možete podići odmah po odobrenju.

Kako funkcionišu pozajmice novca?

pozajmcie novca u bih

Ako ste zainteresovani za pozajmice novca koje se nude online, treba da ispunite sljedeće korake.

1.Posjetite webstranicu mikrokreditne organizacije koja nudi pozajmice online.

Dobro istražite prije nego što se upustite u zaduživanje putem interneta i birajte sigurne i provjerene finansijske servise.

2.Izaberite željene uslove: iznos novca i rok otplate.

Pozajmice novca koje se nude putem interneta su potpuno fleksibilne tako da možete sami izabrati uslove kako vama najviše odgovaraju.

3.Priložite potrebnu dokumentaciju.

Za pozajmice novca potrebna je minimalna dokumentacija koju ćete dostaviti putem elektronske pošte ili putem fotografija na Viber ili Whatsapp.

4.Podignete novac.

Nakon što ste ispunili sve prethodne korake, sve što treba da uradite jeste da podignete novac sa tekućeg računa ili u obližnjoj pošti – sve zavisi kako je mikrokreditna organizacija ovo definisala.

Koja dokumentacija je neophodna za pozajmicu novca?

S obzirom da su pozajmice novca široko dostupne svim građanima Bosne i Hercegovine, mikrokreditne organizacije su odlučile da za ovakav vid pozajmica ne traže obimnu papirologiju. Ovo su dokumenti koji su vam potrebni:

  • Lična karta ili pasoš
  • Potvrda o prebivalištu ukoliko ste građanin ili građanka BiH
  • Platna lista ili ček od penzije.

Dokumentaciju ne morate lično dostavljati, dovoljno je da pošaljete fotografije putem elektronske pošte ili na aplikacije kao što su Whatsapp i Viber.

Ko može ostvariti pozajmicu novca koja se nudi putem interneta?

Da biste aplicirali za brzu pozajmicu putem interneta, odnosno da bi vam pozajmica novca bila odobrena, morate imati između 18 i 70 godina, te biti u radnom odnosu ili u penziji. Mikrokreditna organizacija pod obaveznom dokumentacijom podrazumjeva platnu listu ili ček od penzije, kako bi imala uvid u vaše novčane prilive, te mogućnost da otplatite pozajmicu. Za sva dodatna pitanja kao što su: „Da li je potrebno imati ugovor o radu na neodređeno?“ ili „Da li nezaposleni mogu aplicirati za brzu pozajmicu“ kontaktirajte korisnički servis mikrokreditne organizacije. Ljubazno osoblje mikrokreditne organizacije će vas uputiti u cijeli proces, uslove i rado odgovoriti na sva pitanja.

Da li je moguće ostvariti pozajmicu novca ako sam zadužen kod druge banke?

Naravno. Ukoliko ste zaduženi kod druge banke ili mikrokreditne organizacije, možete aplicirati za brzu pozajmicu bez obzira na to. Mikrokreditna organizacija neće provjeravati vaša trenutna zaduženja, te će vam odobriti brzu pozajmicu ukoliko ispunjavate sve navedene uslove i dostavite dokumentaciju na način kako je definisano. Ono što je važno znati jeste da je važno da niste krivično gonjeni zbog neplaćanja potraživanja prema bankama, a to se rutinski provjerava prilikom procjene zainteresovanih kandidata, provjeravajući registar Centralne Banke Bosne i Hercegovine.

Da li mi je potreban zalog za brzu pozajmicu?

Ne. Ukoliko želite aplicirati za brzu pozajmicu, nije vam potrebna ni garancija, ni zalog, niti žirant. Aplicirati možete iz udobnosti svoga doma u samo nekoliko minuta, bez traženja usluge od prijatelja, rodbine, člana porodice ili kolega sa posla. Pozajmice novca koje se nude online su tu da vam pomognu da riješite bilo koji finansijski problem.

Da li postoje skriveni troškovi prilikom obrade aplikacije za pozajmicu?

Ne. Svi troškovi će biti istaknuti i navedeni na samoj webstranici mikrokreditne ogranizacije. Zahvaljujući kreditnom kalkulatoru bićete unaprijed obavješteni o tome šta sve treba da platite. Kreditni kalkulator vam transparentno prikazuje:

Uslove koje ste odabrali.

Ovo je iznos pozajmice i rok otplate od 7 do 30 dana koje ste izabrali.

Naknada za obradu pozajmice.

Prilikom većine administrativnih procesa, obračunava se naknada u iznosu od nekoliko konvertibilnih maraka.

Datum vraćanja.

Datum vraćanja pozajmice je onaj koji ste sami odredili prilikom uslova.

Efektivnu kamatnu stopu.

Nominalna kamatna stopa preračunata u vremenski period koji ste sami odredili.

Ukupno za otplatiti.

Ovo je iznos koji plaćate.

Šta ako ne mogu da otplatim pozajmicu u prvobitno ugovorenom roku?

Ukoliko niste sigurni da možete da isplatite pozajmicu u prvobitno ugovorenom roku, preporučujemo vam da kontaktirate ljubazno osoblje mikrokreditne organizacije u korisničkom centru. Oni će vam ponuditi dodatne opcije za reprogram duga, u skladu sa vašim finanijskim mogućnostima. Budite iskreni, kako bi tim našao najbolje rješenje za obje strane. Ne morate da brinete o tome da li ćete imati dodatnih problema, ljubazno osoblje mikrokreditne organizacije je obučeno za ovakve situacije.

Šta su pozajmice isti dan?

pozajmice isti dan

Pozajmice isti dan su isto brze pozajmice koje se nude online. Zbog svoje dostupnosti i brze isplate, ovo je još jedan od naziva koje mikrokreditne organizacije koriste. U pitanju su niži novčani iznosi sa rokom vraćanja do maksimalno 30 dana. Za pozajmice isti dan možete aplicirati iz udobnosti sopstvenog doma, a u najkraćem mogućem roku dobiti novac koji vam je potreban. Od aplikacije pa do isplate u samo 15 minuta.

U čemu je razlika između zajma online i pozajmica novca?

Zajam online je uobičajeno viši novčani iznos od pozajmice. Pozajmice su uobičajeno u iznosu od nekoliko stotina konvertibilnih maraka, dok je zajam online dostupan svim građanima Bosne i Hercegovine koji ispunjavaju uslove i iznosi nekoliko hiljada konvertibilnih maraka. U zavisnosti od toga koliko vam je novca potrebno, možete kod mikrokreditnih organizacija aplicirati i za jednu i za drugu opciju. Još neki od sinonima koje mikrokreditne organizacije za ovu vrstu zajmova koriste su: brzi zajam i zajmovi online.

Zainteresovan sam za brzu pozajmicu. Koji period otplate mi možete preporučiti?

Nažalost, ne postoji univerzalno pravilo za sve klijente kada je u pitanju otplata. Svačiji kućni budžet, plata i troškovi su različiti tako da vam ne možemo tačno reći koji period otplate bi vam mogao odgovarati. Ono što možete uraditi jeste da identifikujete sopstvene mjesečne troškove, novčane prilive i da ostatak rasporedite tako da zaista možete da otplatite mjesečnu ratu, odnosno brzu pozajmicu u potpunosti. Pozajmice novca imaju fenomenalan benefit što su fleksibilne, tako da sami možete odrediti kada da vratite pozajmicu, od minimalno 7 do maksimalno 30 dana. Uskladite novčane prilive i odlive, te na najbolji mogući način upravljajte vašim novcem kako biste priuštili sve što želite.

Kako da znam da je pozajmica online sigurna?

Kako biste bili sigurni da aplicirate u validnim mikrokreditnim organizacijama, imamo nekoliko savjeta. Uvijek birajte finansijski servis koji je provjeren. Kako to možete znati? Akreditovane finansijske institucije koje posluju putem interneta koristeći savremene tehnologije se nikada neće ponašati na sljedeći način:

Imenom i prezimenom se predstavljati putem prodajnog agenta.

Nažalost, društvene mreže kao što su Instragram i Facebook su pune ovakvih lažnih profila koji nude pozajmice bez pokrića.

Finansijske organizacije nikada neće tražiti bilo kakav vid uplate prije isplate.

Mnogi prevaranti na internetu traže da se uplati nekakav avans za administrativne troškove, prije isplate prve rate online kredita ili pozajmice, a potom nestanu sa vašim novcem.

Finansijske organizacije nikada neće reklamirati svoje usluge u komentarima na društvenim mrežama.

Nažalost, društvene mreže su prepune prevaranata koji nude novac online sa abnormalno visokim kamatama. Akreditovane mikrokreditne organizacije se nikada neće reklamirati na ovakav način, već provjerenim metodama oglašavanja koje su u skladu sa poslovanjem i zakonom.

Da li je proces pozajmica novca putem interneta siguran?

Ukoliko ste pratili savjete koje smo naveli u prethodnom paragrafu, možete biti uvjereni da je proces pozajmica novca siguran. Ako ste aplicirali kod mikrokreditne organizacije sa čijem poslovanjem ste upoznati, koja ima hiljade zadovoljnih klijenata, te svoje poslovanje oglašava transparentno, onda je proces u potpunosti siguran. Što se tiče tehničkih stvari, pozajmice novca za koje je moguće aplicirati online su u skladu sa globalnim standardima zaštite savremenih finansijskih sistema. Podaci koje unesete, zajedno sa dokumentacijom koju pošaljete neće biti zloupotrijebljeni na bilo koji način. Korisnički servis mikrokreditne organizacije odlikuje visoka profesionalnost, stoga slobodno možete imati povjerenja.

Da li je potrebno registrovati se na webstranicu mikrokreditne organizacije?

Da. Potrebno je registrovati se na webstranicu mikrokreditne organizacije kod koje želite pozajmiti novac. Mikrokreditna organizacija na ovaj način ima direktno uvid u to kolike su potrebe tražnje na tržištu za novcem, a sve u cilju maksimalnog zadovoljstva svojih klijenata, te u cilju toga da se zadovolje potrebe za novcem na najbolji mogući način – u svakom trenutku kada je to zainteresovanim klijentima potrebno.

Da li se plaća registracija na webstranici mikrokreditne organizacije?

Ne. Nije potrebno da se plate bilo kakve naknade za registraciju. Sve što ćete platiti u vezi sa pozajmicama za koje aplicirate online je predstavljeno putem kreditnog kalkulatora. Ne postoje nikakvi skriveni troškovi prilikom apliciranja za pozajmice novca, sve je unaprijed precizno definisano i određeno. Ne postoji takođe mogućnost da se usred otplate duga promijeni kamata – kamata je tačno određena i poznata unaprijed.

Kada mogu aplicirati za novu pozajmicu novca?

Čim isplatite staru pozajmicu, možete aplicirati za novu. Nažalost, većina mikrokreditnih organizacija ne dozvoljava da istovremeno imate više zaduženja, tako da za novu pozajmicu možete aplicirati čim otplatite staru. Ukoliko pratite već poznat proces aplikacije, te ispunjavate uslove, nova pozajmica novca će vam biti brzo odobrena.

Koliko dugo se čeka na odobrenje?

Ukoliko ispunjavate uslove, mikrokreditna organizacija vam može odobriti pozajmicu samo 15 minuta nakon aplikacije. Uslovi koji treba da ispunite su da ste zaposleni ili penzioner, imate prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine, te da posjedujete ličnu kartu ili pasoš. Nakon što dostavite dokumentaciju, sačekajte odobrenje i odmah možete podići novac.

Kako da apliciram za pozajmicu novca u Bosni i Hercegovini?

Ukoliko želite da aplicirate za pozajmicu novca, potrebno je da posjetite sajt mikrokreditne organizacije koja nudi novac online. Raspitajte se i odaberite akreditovan finasijski servis koji će vam izaći u susret za sve što vam je potrebno. Najnovija istraživanja Agencije za statistiku BiH govore o tome da su pozajmice novca sve popularniji način finansiranja, te da je stotine hiljada zadovoljnih klijenata ovakav tip finansijske usluge koristilo više od jednom.

Aplicirajte za željeni iznos iz udobnosti doma i uz pomoć pozajmica novca riješite bilo koji finansijski problem koji vam se nađe na putu.